4518464376.jpg

ENG

NL

AREND

De zoektocht naar de klinkende naam voor dit assortiment had heel wat voeten in de aarde.  Aanvankelijk had An De Ryck voor de naam “Kanon” gekozen.  Deze naam gaven Aalsterse en Brusselse bierliefhebbers in de jaren ’20 aan de bieren van DE RYCK.  Deze bieren werden op vat geleverd en door de herbergiers eigenhandig in champagneflessen afgevuld  Het openen van zo’n fles ging vaak gepaard met een luide knal en veel schuim.  Vandaar de bijnaam “Kanon”.

 

Maar ondanks deze “rycke” historie kon men deze naam om juridische redenen niet gebruiken, want brouwerij Grolsch (NL) maakt al sinds enkele jaren een bier genaamd “Het Kanon”.

 

Maar een familiebedrijf dat reeds 125 jaar actief is, heeft al heel wat meer geschiedenis geschreven.  In 1886 is de brouwerij onder de naam “Brouwerij De Gouden Arend” opgestart.  Omdat An enorm veel respect heeft voor haar overgrootvader en stichter, Gustaaf De Ryck,  heeft ze daarom beslist om de nieuwe bieren onder de naam “Arend” boven de doopvont te houden.

 

De naam heeft ze niet alleen gekozen uit eerbetoon aan haar overgrootvader.  

De arend is tevens een mythische en elegante vogel die als koning van de vogels wordt aanzien in het luchtruim.  Het is een karaktervol dier dat haar jongen op ongekende hoogte beschermt en opvoedt.  Het is ook An haar doel om de wijde wereld kennis te laten maken met  deze karaktervolle bieren.

Proost !

... om 4 seizoenen lang van te genieten ...

glazen_arend wskopie Arend2014 arend_blond_ruit14kopie arend_dubbel_ruit_ arend_tripel_ruit-2014 sticker8555 qrcode.23127040 logo_arendkleinws arendgamma2017 arend_winter